Monday, October 30, 2006

Actul al II-lea - cina cea de spaima


Ajungi la restaurant si privesti uimit circul grotesc din jurul tau, lumea dantuieste, bea peste masura, unii dau o buca la wc, don’soara de onoare, aia pe care ai fi intepat-o si tu, e calarita de cel mai bun tovaras al tau, iti zimbeste si-ti ureaza Casa de Piatra fraiere, te-am pus eu sa semnezi ca o iei? Dar asta e, inghiti in sec, te asteapta o vesnicie de NU, N-ai voie, Unde te uiti si alte exclamatii. Iti vii in fire, te uiti la nasi, ei iti fac cu mana si se asigura la fel ca la biserica, ca nu ai nici o intentie de a parasi tarcul. Daca o faci, exista tac’tu si tac’su, gata sa te placheze la cea mai mica ezitare. Te invarti in jocul nebun al notelor, nu mai conteza ca mata are in cap un fel de gaina jumulita sau coc, nici nu mai conteaza ca seamana cu Penes Curanul. Masa ei la fel, zici ca au luat un cuibar de oua si l-au asezat ca pe coroana pe cap, ca deh, e nunta la astia mici. Tac’tu si tac’su sunt deja bauti, e prea mre povara, tac’tu cu gandul la tine, ca de-acum in colo vei fute aeeasi pizda, pana la adanci batraneti, si pe zi ce trece o sa se faca si mai urata, si mai afurisita, si va racni din ce in e mai tare. Tac’su dispera, ca stie ca ce i-a facut el lu’ nevasta, asa ii vei face si tu lu fi’sa. Dar toate bune, lumea petrece si se bucura de fericitul eveniment. Se incinge hora fantastica si toti se invart in cerc dand din picioare ca apucatii, rad unii la altii si chiuiesc de-ti vine sa le spargi capul, suncile se agita, femeile mai plinute si-au uns corpul cu alifie si s-au inghesuit in rochia cea mai stramta, nasturii sunt incordati la maxim, si tu gandesti, sa moara trei vecini de-ai mei daca i se rup lu’ asta cusaturile de la rochie se revarsa. Ai vrea sa-i spui papusa, mai usor ca-ti plesneste port’jartelu’ si nu avem ambulanta aici, si lumea continua sa se invarta in cerc, si voalurile de matase care ar trebui sa protejeste corpul de priviri fugare, plutesc in aer pe ritmul nebun, lasand garsimutele adunte pe spate sa joace in placere.
In toata fuga nebuna de picioare umflate si transpirate se mai rataceste cate un copilas pierdut de mama. Turma nebuna il joaca in picioare, il prind de maini si-l invartesc pana se face verde la fata si boraste toate dulciurile infulecate pe apucate la biserica. Muzica iti suna isterica in urechi, sotia te priveste agale, prietenii iti multumesc ca ai iesit din scena futaiurilor pe apucate si totul nu mai este decat un zgomot infernal in urechile tale mult prea mici pentru o aventura asa de mare.
Va urma………………sincer 

P.S. Restaurant frantuzesc, mirele si mireasa se sorb din priviri, se mangaie si se saruta.
Apare ospatarul.
Mirele se lumineaza si e gata sa comande, strange din buci si zice
- Am dori specialitatea casei!
Aduce ospatarul doua farfurii cu melci asezonate cu patrunjel si sos tartar.
Mirele alearga de 5 minute un melc prin farfurie, sotia asteapta ganditoare o solutie.
Mirele intreaba stanjenit ospatarul cum sa serveasca delicatesele, primeste indicatiile de rigoare si cu un zambet larg incepe sa le puna in practica.
Dupa alte 2 minute de efort sustinut trage cu gura din cochilie, insa nici urma de carne de melc.
Se opreste, isi evalueaza sansele cand se uita mai atent: melcul se tine de cochilie si cu o lacrima in coltul ochiului stang exclama plin de placere si extaz:
- Asa dragule, suge-o, suge-o!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home