Tuesday, July 15, 2008

Oamenii pe care-i cunosc

era acum o buna bucata de vreme o zicala batraneasca care suna ashea: "zi-mi cu cine o "arzi" ca sa-ti spun cine esti". Daca s-ar aplica vorbulita asta as fi mai ceva ca o carte de bucate pentru pasaricile din lumea mondena, adicatelea plina de surprize si cu copertile nou-noute.
In timp am descoperit ca oamenii sunt ca vinurile, unii se fac otet iar altii se fac sampanie. putini sunt aceia care merita un loc in vinoteca de stil, iar cu ceilalti as putea face salata pana la sfarsitul vietii fara sa mai cumpar un mililitru de acid acetic.
Sunt sigur ca si voi la fel ca mine cunoasteti un oligofren. Asta pe care-l stiu eu sa dezbraca in fata femeilor pe strada, la injura de mama si de familie apoi le invita la cafea. Culmea, dupa 5 minute de parlamentari le scapa si de viol, convingandu-le. Acum, cred ca este inchis pe undeva pe la Doftana, poate din cauza ca nu le-a convins chiar pe toate.
Mai stiu o tipa ascunsa, era in vremea liceului, atat de vicioasa incat de fiecare data cand intra in disputa cu altcineva, se aseza in banca si incepea sa planga si sa boscorodeasca. Intrebata dupa un timp de un gagiu daca l-a injurat, aceasta a raspuns sec si timorat asa cum ii este felul: "Da". Intrebarea urmatoare a fost "De ce?" (facandu-se referire la o situatie anume, cand, in ce conditii), nu mica a fost mirarea cand a primit raspunsul: "de mortii ma'tii".
Stiu un gagiu care mult timp s-a chinuit sa arate lumii intregi ca si sportivii pot juca sah, ca atare sa arate inteligenta, sau macar daca nu o poate arata, cel putin sa o mimeze. Din nefericire/fericire a doborat si al doilea record, e singurul incarcator/descarcator de marfa de pe Platforma IMGB care stie sa joace sah.
Mai stiu o tipa cu gura mare, la propriu, putea inghiti un mar de marimea unui pumn, doar ca abilitatea asta nu i-a adus prea multe castiguri, doi dinti lipsa si un sot cu tripla fractura de falange in urma unei discutii in contradictoriu legata de veniturile mici ale acestuia.
Am cunoscut si o tipa fotomodela, foarte simpatica si draguta, din nefericire discutiile cu ea mureau in fasha, sau erau atat de anoste incat nu puteam sta treaz pana la momentul in care se trageau concluziile. De fapt, ea tragea concluziile, eu trageam altceva.... (cu rasu' lu' Becali si clasicul "Ma-ntzelegi")
Mai stiu o tipa, cu care ieseam la suc prin liceu, adica prin facultate, adica sunt confuz, Eu eram la facultate, ea era la liceu. Dupa cateva intalniri, ii cunosc parintii. Eu - Buna seara! Tac'su - Salut! Eu - pot merge cu fiica dumneavoastra la un eveniment ......, Tac'su - sigur ca da, sa nu uiti in schimb ca ea are 17 ani asa ca "don't do anything stupid, or you'll go to jail".
Cunosc un gagiu care s-a casatorit de tanar, a ramas asa cum l-am cunoscut acum 10 ani, intr-o poza de pe biroul scumpei lui sotii!

Disclaimer - personajele din acest text sunt mai mult sau mai putin fictive, orice coincidenta cu realitatea este intamplatoare

P.S.
Un taran se ocupa de cultivatul pepenilor. La un moment dat niste copii au
inceput sa intre noaptea pe plantatie si sa fure din pepeni. Omul se
gandeste si se gandeste pana ii vine o idee, care in mod sigur ii va
speria pe copii. Asa ca pune pe camp o placuta pe care scria "Un pepene de pe acest camp a fost injectat cu cianura".
Ziua urmatoare taranul vine pe camp si vede ca nu lipseste nici un pepene, dar gaseste o alta placuta langa cea pusa de el: "Acum sunt doi"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home