Friday, February 02, 2007

Din tipare, pe aripile presei


Te nasti anonim, un fel de necunoscut pe lumea asta. Nu stii ce-ti rezerva viiotrul, poti doar spera ca anumite lucruri sa se sau sa nu se intample. E misto, in principui ai parte de necunoscuti inca din primele clipe de viata la suprafata, dupa ce parasesti habitaclu numit mama. Partea interesanta e ca o iei pe coaja la prima aparitie, de la domn' doctor, care vrand sa-ti verifice simturile te plesneste la .... (ceea ce mai tarziu vei face contra cost sub denumirea de hard spankin'), si o tii tot ashea pana pe la 15 ani. Atunci incepi sa pui piciorul in prag, hormonii urla'n tine ca un leu in savana si cu vocea in schimbare incepi sa arunci cu vorbe grele in urechile alor tai cum ca, daca te mai bat, pleci d'acasa, te apuci de fumat, de bautura n' shit. In calea ta se astern 2 drumuri.Nu tu servici, nu tu educatie, nu tu interes pentru plata impozitelor, nu munca, nu tu somn acasa, batai prin cartier si o viata de rebel de prima mana. Cand iti trec gazele adolescentei, te trezesti pustiu si gol, atat pe dinauntru, cat si pe interiorul buzunarelor. Te orientezi fie catre o cariera se cantaret in vreo trupa de 2 lei, fie dansator la bara in Japonia. Varianta 2, fie te apuci de invatat, lasi prostiile cu chiulitu' in exces, lasi bautura pe seama altora, incepi sa citesti din carti si din clientu' fidel al canalelor TV pentru adulti te indrepti cu pasi repezi catre o re(fe)latie cu vre-o colega ceva mai acatarii. Te orientezi sub pasnica obladuire a parintilor catre un mediu universitar, studiind aceleasi cacaturi nefolositoare ca si cele din anii '20, mai furi un pic de meserie de la un loc de munca part-time, mai casti gura pe la vre-un workshop de oameni mari, si nu-ti ramane decat sa speri ca cei cuminti ajung acolo unde le e scris. Termini facultatea, devii un fel de golan educat, un fel de roaker cu gandiri profunde, un rebel fara cauza insa cu frica zilei de maine. Transformi iar prioritatile de viata si-ti canalizezi atentia catre o viata indestulata, plina de peripetii si aventuri. Iei cu tine in aventura ce ti se asterne pe dinaintea picioarelor lista cu urmatoarele tinte: un loc de munca bine platit, decent, prietena/logodnica/sotie - iubitoare, si aducatoare de noroc, casatorie, credit ipotecar pentru apartament in centru' Bukalelor, leasing pentru masina, catel si un animal exotic mic. Toate bune si frumoase, incepi ca orice student al Romaniei in Epoca de Platina: call center - un trai amar si-o umilinta continua cu o plata la salar imbucuratoare. Te razgandesti si vrei sa-ti incerci fortele cu ceva mai pe masura ta. Iti bagi picioarele in el de "raspuns la telefon" si-ti cauti o treaba care sa te solicite si intelectual nu numai nervos. Iti gasesti o noua treaba, schimbi anturajul, alti necunoscuti alte pretentii insa nu mai esti stresat. Prima zi in alta parte e o zi din viata unui fericit, esti pe aripile vantului, cu noi ambitii si noi esecuri la fiecare colt de strada. Razbate daca ai "smanes".
The End

P.S. In viata oamenii sunt ca vinurile, pe masura ce timpul trece fie devin sampanie, fie otet.
P.S.2 In cinstea lui Liviu. Poate fi gasit aici http://leave-u.blogspot.com

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

deci Lulu e mai mult decit fermecator in poza asta...ce tinuta, ce privire...:))))))))

2:24 AM  
Blogger Leave U said...

tare post-ul! viata ne e asa de usor de programat, suntem niste robotei carora li se da oportunitatea de a trece prin viata si de a-si putea alege directia doar la vreo 2, 3 intersectii. parca am fi intr-o schema logica extrem de lunga si cu foarte putine "if clauses"!

2:43 AM  
Blogger Florinel said...

Barby, daca tot ii zici Lulu, de ce puii mei nu te semnezi?
of, biHatch

6:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

ca mi-e lene....
semnat...you have 5 guesses! ;)

1:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Din toata 'povestea' ma aflu la momentul 'golan educat'. Exprimarea de argou surprinde extraordinar de bine momentul, insa nu adevarul sau poate ca da. Viata noastra este acum atat de limitata ca nu exista decat cateva variante 'intersectii',cum spunea Barby, la care te poti opri. Civilizatia occidentala/europeana ne-a invadat si nu e cum credeam poate. Freedom inseamna, de fapt, limitare si, ulterior, alegere'liberul arbitru'. Drumul nostru devine drumul fiecaruia, insa aproape unii de altii, pentru ca 'impreuna construim viitorul', cum ne linisteste mesajul unei reclama. Clisee de facut bani si atat! Insa Dumnezeu stie de ce-am ajuns cu totii aici, sa vedem batrani si copii muritori de foame si fara case, pe unii cum se gandesc la cariera, ce modele de telefon a mai aparut, pantofii din vitrina care nu te lasa sa dormi, celulita care te exaspereaza, baiatul ala care nu te baga in seama si tot asa....
S-a schimbat forma si nu continutul!

7:33 AM  

Post a Comment

<< Home